Handwerk

Ik ben de laatste tijd veel aan het haken en heb een aantal favoriete websites voor patronen en voor het bestellen van materialen.
Toen ik net begon met haken vond ik al snel de website Wolplein. Op deze site kun je (gratis) patronen downloaden. Je kunt ook meteen alle materialen die je voor het project nodig hebt bestellen. Overigens gebruik ik ook best vaak garen van Xenos, Action, Wibra en Zeeman. Vooral bij Wibra en Zeeman hebben ze vaak veel klossen, zodat je genoeg kunt kopen voor je project. Nadeel van deze garens is in mijn ogen dat het met name acryl garens zijn en ik hou ik niet van acryl. Deze garens zijn zeker goed genoeg om te oefenen voordat je wat duurdere garens koopt. Bij Xenos hebben ze niet alleen garens (ook van katoen!), maar ook kleine haakpakketjes om figuurtjes te haken (amigurumi).
Niet lang geleden heb ik Hobbi gevonden. Je vind hier erg leuke patronen en materialen om bijvoorbeeld tassen te maken. Het is van origine een Deens bedrijf en dat zie je soms wel in de (soms niet al te beste) Nederlandse vertaling. Je kunt de patronen echter gewoon volgen. Bestellingen duren ook iets langer dan we gewend zijn van andere webshops, maar omdat ze onderdelen hebben die ik nog niet ergens anders heb kunnen vinden (en omdat de patronen gemaakt zijn voor die materialen) bestel ik toch graag bij Hobbi.

C2C Kussen

De afgelopen weken ben ik bezig geweest met "C2C"-haken. Het is even wat puzzelwerk, maar ik ben er uiteindelijk uit gekomen met behulp van een filmpje van Wolplein.
Het is best goed gelukt, al zeg ik het zelf :).
C2C kussen Patroon via Hobbi: c2c kussen vierkant cotton
Garen van Xenos: Garen katoen - grijs - 50 gram . Ik geloof dat ik een stuk of 6 bolletjes heb gebruikt.
Vulling: een kussen dat ik nog had liggen.